Yoğurt Tatlısı

Servis
6-7 Kişilik
Hazırlama
1 Saat
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 2 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 25 g tereyağ
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karbonat

 

Şurubu için;

  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı

1. Bir kapta yoğurdu çırparak krema kıvamına getirin.
2. Pudra şekerini, yumurtaları, erimiş tereyağını, karbonatı ve unu ekleyin, iyice karıştırın.
3. İçini yağladığınız 27 cm’lik bir borcamın içine dökün ve 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
4. Kek tam fırından çıkmadan evvel şurubu hazırlayın. Bir tencerede su şeker ve limon suyunu karıştırın ve kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatın. Kaynar haldeyken sıcak olan kekin üzerine kepçeyle dökün.
5. Tatlınız ılındıktan sonra ister baklava dilimleri şeklinde ister normal dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle