Yılbaşı Kurabiyeleri

Yılbaşı Kurabiyeleri
Servis
6-7 Kişilik
Hazırlama
50 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler
  • 3,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 225 g tereyağ (soğuk ve küp küp doğranmış)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 2/3 su bardağı mısır nişastası
  • 3/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C’ye ayarlayın ve ısıtın.
  2. İki adet fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin.
  3. Bir çırpma kabında tereyağ ve şekeri yumuşak ve kremamsı bir kıvam elde edene kadar çırpın.
  4. Yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  5. En son un, nişasta, tuz ve vanilyayı da ekleyerek hamur haline gelene kadar çırpın.
  6. Hafif unlanmış tezgaha hamurunuzu koyun ve merdane ile 6mm kalınlığında açın.
  7. Dilediğiniz kalıplarla hamurdan şekiller kesip tepsilerinize yerleştirin ve fırında yaklaşık 9-12 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle