Vişneli Cup

Yaz aylarında aradığınız o hafif tatlı tarifini bu lezzette bulacaksınız. Vişnenin o güzel kırmızısı ile muhallebinin beyazı kupta bir araya geldiği zaman muhteşem bir lezzet ve görsel şölen ortaya çıkıyor. Vişne soslu cup tarifimiz çok pratik ve bir o kadar da göz alıcı. Çocuklar için olduğu kadar yetişkinler içinde vazgeçilmez olacak bu tatlı tarifine bayılacaksınız.

 

Vişneli Cup
Servis
7-8 Kişilik
Hazırlama
1 Saat 10 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un
  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • 1/2 yemek kaşığı haşhaş tohumu

 

Sosu için;

  • 1 kase vişne
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
Hazırlanışı
  1. Süt, şeker, nişasta, vanilya ve unu tencereye ekleyerek orta ateşte sürekli karıştırarak krema haline gelene kadar pişirin. Ocaktan indirdikten sonra kremayı ekleyerek mikserle 3 dakika çırpın ve haşhaşı ekleyip karıştırın.
  2. Kullanacağımız kuplara pişen muhallebiyi eşit şekilde paylaştırın.
  3. Vişne sosu için tencereye yarım çay bardağı su, şeker ve vişneleri alarak kaynatın, suyunu çekince 1 tatlı kaşığı nişastayı yarım çay bardağı suyla açıp tencereye ekleyin ve pişirmeye devam edin.
  4. Piştikten sonra kuptaki kremanın üstüne sosu eşit şekilde paylaştırıp buzdolabında 2 saat beklettikten sonra servis edin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle