Un Çorbası

Türk mutfağının klasiklerinden olan un çorbasını hiç bu haliyle tatmamıştınız. Hızlı hazırlanan, besleyici ve doyurucu içeriğiyle un çorbasının en lezzetli hali yeni tarifimizde.

 

Un Çorbası
Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
40 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler
  • 3 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 su bardak su
  • 1 çay kaşığı tuz

 

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
Hazırlanışı
  1. Derin bir tencereye aldığınız tereyağı ve zeytinyağını kızdırın.
  2. Unu azar azar ekleyerek kısık ateşte kavurmaya başlayın, unu yakmadan kavurmaya ve hafif bir renk almasına dikkat edin.
  3. Kavrulan una azar azar su ekleyip topaklanmaması için bir el çırpıcısı yardımıyla hızlıca karıştırın.
  4. Kaynamaya başlayan çorbaya tuz ekleyin, biraz daha karıştırın ve ocaktan alın.
  5. Sosu için, tereyağını kısık ateşte eritin.
  6. Kuru nane ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  7. Servis kaselerine aldığınız sıcak çorbanın üzerine hazırladığınız tereyağı sosundan gezdirip servis edin

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle