Tuzlu Sade Çörek

Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
50 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler
  • 2 su bardağı Söke Tam Buğday Unu
  • 8 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı kefir veya ayran kıvamında yoğurt
Hazırlanışı

1. Fırınınızı 200 derecede ısıtmaya başlayın.
2. Un, kabartma tozu, şeker ve tuzu harmanlayın.
3. Soğuk ve küp küp doğranmış tereyağını ekleyin. Eliniz ile kum kıvamına gelene dek birbirine yedirin.
4. Kefir veya yoğurdu ekleyin ve hafif yapışkan bir hamur elde edene dek yoğurun.
5. Unlanmış tezgaha hamuru alın ve merdane ile 1-1,5 cm kalınlığına açın.
6. Yuvarlak bir kupa veya su bardağı ile yuvarlak parçalar kesin.
7. Fırın tepsisi veya kalıba alarak fırına verin.
8. Üzerleri kızarana dek yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
9. Fırından çıkar çıkmaz üzerlerine fırça ile biraz tereyağ sürün ve servis edin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle