Tırtıl Poğaça

Örgü poğaça, sarma poğaça, mini poğaça… Bu tarifimiz hiçbiri değil. Harika lezzetine şık sunumunu ekledik ve tırtıl poğaça haliyle sizlere sunuyoruz. Lezzeti ve pratik oluşuyla ikram etmekten vazgeçemediğimiz poğaçalar bu tarif ve şekliyle sizin de yüzünüzü güldürecek.

 

Tırtıl Poğaça
Servis
7-8 Kişilik
Hazırlama
75 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 5 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 paket yaş maya (20g)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

 

İçi için;

  • Yeteri kadar beyaz peynir
Hazırlanışı
  1. Derin bir kap içerisine un, süt, sıvı yağ, yumurta beyazı, yaş maya, şeker ve tuzu ekleyin, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  2. Hamurun üzerini bir streç film yardımı ile kapatın ve 20 dakika mayalanmaya bırakın.
  3. Mayalanan hamuru yumruk büyüklüğünde parçalara ayırın ve elinizle 0,5-1cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın.
  4. Açtığınız hamuru 2 parçaya bölün ve parçaların yarısını bir bıçak yardımı ile dik şeritler halinde kesin.
  5. Hamurun kesilmemiş tarafına bir tatlı kaşığı peynir yerleştirin ve kesiklere dik olacak şekilde sarın.
  6. Yağlı kâğıt serilmiş olan bir fırın tepsisi içerisine tüm poğaçaları dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  7. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle