Tavuklu Lebeniye Çorbası

Kışın soğuk günleri için içimizi ısıtacak, yazın sıcaklarında bir şey yemek istemediğimiz günlerde bizi ayakta tutacak hem besleyici hem de doyurucu tarifimiz tam size göre. Her mevsime, her ana hitap eden tavuklu lebeniye çorbası için tarifimizi denemeyi unutmayın.

 

Tavuklu Lebeniye Çorbası
Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
45 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 10 su bardağı su
  • Tuz
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 kase haşlanmış ve didiklenmiş tavuk
  • Yoğurtlu terbiyesi için;
  • 2,5 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un

 

Üzeri için;

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik
Hazırlanışı
  1. Nohut, tavuk ve pirinçleri ayrı ayrı haşlayın.
  2. Pirinçler haşlandıktan sonra, nohut ve tavuğu ilave edip kaynamaya bırakın.
  3. Ayrı bir karıştırma kabı içerisine un, yoğurt ve yumurtayı ekleyin ve iyice karışana kadar çırpın.
  4. Kaynayan pirinç, nohut ve tavuk karışımı içerisine hazırlamış olduğunuz yoğurt karışımını ve tuzu ekleyin ve hızlı hızlı karıştırma işlemine devam edin.
  5. Ayrı bir tava içerisinde tereyağını eritin, kekik ve naneyi de ekleyerek kızdırın.
  6. Hazırlanan karışımı çorbaya ilave edin ve karıştırın.
  7. Taze nane ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle