Tam Buğdaylı Pita Ekmeği

Tam Buğdaylı Pita Ekmeği
Servis
3-4 Kişilik
Hazırlama
2 Saat
Zorluk
Orta
Malzemeler

2,5 su bardağı Söke Tam Buğday Unu
1 + 1/4 su bardağı ılık su
1/2 yemek kaşığı kuru maya
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 yemek kaşığı tuz
Bir tutam şeker

Hazırlanışı

1. Bir kaba suyun yarısını alın. Şeker ve mayayı suya ekleyin ve karıştırın. Bir kenara alıp 15 dakika kadar bekletin.
2. Bu esnada farklı bir kapta suyun kalanını, unu, tuzu ve zeytinyağını karıştırın.
3. Mayalı karışımı unlu karışıma ekleyin ve yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin.
4. Hamuru yağlanmış bir kaba alın, üzerini streç film ile örterek oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
5. Fırını 200 derecede ısıtın.
6. Hamur iki katına çıktığında tezgaha alın ve yavaşça hamura bastırarak gazını alın.
7. Hamurdan avuç içi büyüklüğünde bezeler alarak her bezeyi 15 cm çapında daireler olarak açın.
8. Açtığınız hamurların üzerini bir örtü ile kapatarak 15 dakika kadar bekletin ve fırına verin. 10 dakika kadar pişirdikten sonra fırından alabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle