Siyez Unlu Focaccia Ekmeği

Siyez Unlu Focaccia Ekmeği
Servis
3-4 Kişilik
Hazırlama
90 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 3,5 su bardağı Söke Siyez Unu
  • 1 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

 

Üzeri ve içi için;

  • Küçük bir kase çeri domates
  • Küçük bir kase kesik siyah ve yeşil zeytin
  • Birkaç tane kuru domates
  • Biberiye
  • Kekik
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 240°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Bir karıştırma kabı içerisine 1 paket maya ve 2 bardak suyu alıp, maya çözülesiye kadar iyice karıştırın.
  3. Geniş bir kase içerisine siyez unu ve tuzu ekleyerek bir spatula yardımı ile karıştırın. Karıştırma kabı içerisine unu ekleyip bir tur daha karıştırın.
  4. Çözdürdüğünüz mayayı karıştırma kabına azar azar ekleyerek spatula ile karıştırmaya devam edin.
  5. El ile toparlanmasına gerek kalmadan spatula yardımı ile karıştırdığınız bir hamur elde edin. Hamur toparlandıktan sonra hamurun etrafına bir çay bardağı zeytinyağını dökün.
  6. Spatula ile aşağıdan uyarıya doğru hamuru hareket ettirip zeytinyağını emmesini sağlayın. Hamurun zeytinyağının içerisinde yüzer kıvama gelmesini sağlayın.
  7. Yağladığımız fırın tepsisine hamuru alıp tepsi ölçüsünde eliniz ile açın. Zarf yapar gibi hamuru katlayın ve hamuru tekrar kase içerisine alıp üzerini bir miktar yağlayıp streç filim ile örtün. Yarım saat mayalanmaya bırakın.
  8. Mayalanan hamurunuzu tekrar fırın tepsisine alıp elinizle tekrar açın. İçerisine hazırladığınız iç malzemeleri ekleyin ve zarf şeklini verip tekrar karıştırma kabına alın ve tekrar üzerini yağlayıp streçleyip bir saat mayalanmaya bırakın.
  9. Mayalanan hamurunuzu pişirme kabı içerisine alıp parmak uçlarınız ile kabın şeklini alacak şekilde yayın.
  10. Üzerini domates, zeytin, biberiye, kekik ile süsleyip önceden ısıtılmış 240 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  11. Fırından çıkardığınız ekmeğimizi bir fırça yardımı ile tekrar yağlayın.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle