Şeftalili Kek

Yaz meyveleri yavaş yavaş evlerde yerini almaya başlarken, sizi şeftalinin mükemmel aromasıyla yepyeni bir lezzeti keşfetmeye davet ediyoruz. Pratik ve kolayca uygulanan tarifimizle şeftalili kek yeniden favorileriniz arasına girecek.

 

Şeftalili Kek
Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
65 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler

Kek hamuru için;

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı vanilya veya limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 2 orta boy şeftali

 

Kırıntısı için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2,5 yemek kaşığı esmer şeker veya toz şeker
  • 4 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın
  2. Bir kap içerisinde yumurta ve pudra şekerini beyazlayana kadar çırpın.
  3. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ilave edin ve 2-3 dakika daha çırpma işlemine devam edin.
  4. Karışıma yoğurdu ekleyip karıştırın sonrasında vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip kek hamurundan daha kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  5. Hazırlamış olduğunuz hamuru yağladığınız pişirme tepsisine döküp yayın.
  6. Şeftalileri soyun ve kalın dilimlere ayırın.
  7. Şeftali dilimlerini kek hamurunun üzerine yakın aralıklarla dizin.
  8. Kırıntı için, soğuk tereyağını ve şekeri un ile beraber hafifçe parmaklarınızla ovalayarak karıştırın.
  9. Ardından ceviz, yenibahar, tarçın ekleyin ve çok bastırmadan harmanlayarak karıştırın.
  10. Kırıntıyı şeftalilerin üzerine serpiştirin.
  11. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında 40 dakika kadar pişirin.
  12. Ilıyınca dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle