Pratik Portakallı Kek

Vitamin deposu taze sıkışmış portakal suyu, demir ve folik asit ile zenginleştirilmiş Söke Geleneksel un ile buluştuğunda ortaya besin deposu bir kek çıkıyor. Hastalıklarla savaşmak için en iyi yöntem beslenmemize dikkat etmek ise size de çok pratik şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarifi denemek düşüyor. Mutlu ve sağlıklı günler!

 

Pratik Portakallı Kek
Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
50 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler

2 adet portakal
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilin
1 + 1/2 su bardağı Söke Geleneksel Un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için pudra şekeri

Hazırlanışı

1. Fırınınızı önceden 170°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
2. 2 portakalı kabukları ile birlikte rondodan geçirerek püre haline getirin.
3. Portakalların üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımıyla güzelce karışına dek çırpın.
4. Portakallı karışımın üzeirne şeker ve vanilini ilave ederek mikser ile 1 dakika çırpın.
5. Karışıma yumurtaları ilave edin ve mikser ile 3 dakika daha çırpın.
6. Ayrı bir kapta un ve kabartma tozunu harmanlayın.
7. Unlu karışımı yavaş yavaş ilave ederek mikser ile çırpmaya devam edin. Karışım pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın.
8. Yağlanmış kalıba dökerek 170 derecede 40 dakika pişirin.
9. Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle