2 su bardağı Söke Geleneksel Un
2 yumurta
1 su bardağı kefir
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı fındık yağı (veya sıvı yağ)
1 tatlı kaşığı vanilya
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
350 g çilek
Pudra şekeri
1. Fırınınızı 170 derecede ısıtın.
2. Yumurta ile şekeri kabarıncaya kadar çırpın.
3. Kefir, sıvı yağ ve vanilyayı ayrı bir kasede karıştırın.
4. Yumurtalı karışıma un, kabartma tozu ve tuzu ekleyin.
5. Sıvı karışımı da içine ekleyin ve homojen bir karışım elde edince 23 cm’lik tabanına yağlı kağıt serdiğiniz kalıbınıza dökün.
6. Çilekleri ortalarından kesin ve kesik yerleri alta gelecek şekilde hamurun üzerine dizin.
7. 45 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun...