Portakallı Cheesecake

Yaz Sürerken Tatlı Tatlı, Portakallı Cheescake Zamanı!

Mevsimlerin en güzeli yaz ayında rengarenk, cıvıl cıvıl, sıcacık bir ortamda sevdiklerinizle birlikte Portakallı Cheesecake ile zamanı durdurun ve yaşamın tadını çıkarın. Bu tarifte portakalın eşsiz tadına varacaksınız. İşte sizler için yaşamdan keyif alacağınız, hamurunda sevgi ve mutluluk olan Portakallı Cheescake tarifimiz.

Portakallı Cheesecake
Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
90 Dakika
Zorluk
Zor
Malzemeler

Tabanı İçin;

  • 120 g tereyağı
  • 2 paket bisküvi
  • 3 yemek kaşığı yoz şeker

Cheesecake Harcı İçin;

  • 2 paket (600 g) labne peyniri
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un
  • 1 su bardağı krema
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 3 yumurta

Portakal Sos İçin:

  • 2 adet portakalın suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
Hazırlanışı
  1. 24 cm'lik kelepçeli yuvarlak kalıbın içini biraz sıvıyağ ile yağlayıp en altına uygun şekilde yağlı kağıt kesip yerleştirin.
  2. Tabanı için erimiş tereyağ, ufalanmış bisküviler ve şekeri güzelce harmanlayın.
  3. Fırınınızı 170 derecede ısıtmaya başlayın.
  4. Hazırladığınız kalıbın içine bisküvileri dökün ve kalıbınızın tabanına kaşıkla güzelce yayıp düzleyin.
  5. Fırına verin ve 10 dakika pişirin.
  6. Bir çırpma kabında labne peyniri, şeker ve unu yavaş yavaş çırpın.
  7. Ayrı bir kapta krema, portakal kabuğu rendesini çırpın ve diğer karışım ile karıştın. Üzerine yumurtaları teker teker ilave ederek yavaş yavaş çırpın.
  8. Fırından çıkardığımız kalıba cheescake harcını dökün.
  9. Bir tepsiye iki bardak su dökerek kelepçeli kalıbı ortasına oturtun ve 170 derecede yaklaşık 45 dakika pişirin.
  10. Fırını kapatarak cheesecakein içinde ılımasını bekleyin, ılıdıktan sonra çıkararak oda sıcaklığında soğumaya alın. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve ertesi güne kadar soğutun.
  11. Küçük boy bir tencereye portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, nişasta ve şekeri koyun ve kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak kıvam alana dek pişirin.
  12. Karışımın üzerine son olarak vanilinide ekleyerek bir taşım kaynatıp kenara alın ve soğutun.
  13. Bir gün dolapta beklettiğiniz cheesecake’i kalıbından çıkarın ve üzerine yine buzdolabında soğuttuğunuz sosu dökün.
  14. Kenarlarını yarım portakal dilimleri ile süsleyrek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle