Pırasalı Ekmek

Doğa yürüyüşlerinde, piknikte, doğayla iç içe olduğunuzda ya da mangalı beklerken açlığınızı ekmeğin ucuyla geçiştirmeyi sevenlerden misiniz? Sizin için yeni bir ekmek tarifiyle geldik. Sağlıklı içeriği ve eşsiz lezzetiyle tadanların hayran kalacağı ve bir dilimin asla yetmeyeceği pırasalı ekmek size özel tarifimizde.

Pırasalı Ekmek
Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
110 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 1 paket instant maya
  • 3/4 su bardağı ılık su
  • 1/2 çay kaşığı toz şeker
  • 5 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1/2 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 adet pırasa
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
  1. Maya, ılık su ve şekeri karıştırın ve mayalanmak üzere üzerini kapatarak 20 dakika dinlendirin.
  2. Unu derin bir kaba alın ve üzerine sırası ile tuz, yumurta sarısı, süt ve suyu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Mayalı karışımı da ekleyerek güzelce yoğurun.
  3. Son olarak ince ince doğradığınız pırasa ve zeytinyağını da ilave ederek yoğurun.
  4. Yoğurduğunuz kabınızın içini yağlayın ve hamuru içinde çevirerek her yerinin yağlandığından emin olun.
  5. Üzerini nemli bir bezle kapatarak 25 dakika dinlendirin.
  6. Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopararak yuvarlayın ve tepsiye dizin.
  7. Üzrine yumurta sarısı sürün.
  8. Soğuk fırına yerleştirip 160 derecede 40 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle