Peynirli Fesleğenli Tart

Peynirli Fesleğenli Tart
Servis
3-4 Kişilik
Hazırlama
1 Saat 10 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler

İç harç için;

  • 2 adet kabak
  • 1 adet kapya biber
  • 1/2 demet fesleğen
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 kase beyaz peynir

 

Hamuru için;

  • 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu

 

Sos için;

  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 170°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. İç harcı hazırlamak için bir karıştırma kabı içerisine tüm malzemeleri alın ve iyice karıştırın.
  3. Hamur için eritilmiş tereyağı, zeytinyağı, yoğurt ve yumurtayı bir karıştırma kabı içerisine alın ve iyice çırpın.
  4. Harcın içerisine un, tuz ve kabartma tuzunu ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  5. Tart kabınızın tabanına ve yanlarına iyice yedirecek şekilde tereyağı sürün, hamuru tart kabına yerleştirip delikler açın ve iç harcı ekleyin.
  6. Sosu hazırlamak için derin bir kase içerisine süt ve yumurtayı alıp iyice karıştırın.
  7. Hazırladığınız sosu tartın her yerine gelecek şekilde dökün ve önceden ısıttığınız fırın içerisinde ortalama 35 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle