Peynirli Bisküvi

“Tuzlu bir şeyler istiyorum ama ne olduğunu bilmiyorum“ mu diyorsunuz ? İşte biz onun ne olduğunu bulduk! Adı peynirli bisküvi. Hem pratik hem de oldukça lezzetli tarifi aşağıya bırakıyoruz, ilk fırsatta deneyin aradığınız lezzetin bu olduğuna emin olacaksınız.

 

Peynirli Bisküvi
Servis
7-8 Kişilik
Hazırlama
70 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 3 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 200 g tereyağı
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 çorba kaşığı pul biber
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı susam
  • 1/2 çay bardağı çörek otu
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 170°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Unu tezgah üzerine alın ve parçalara ayırdığınız tereyağını ekleyerek karıştırın.
  3. İçerisine; tuz, toz biber, pul biber, sirke, kaşar ve yumurta sarısı ekleyerek yoğurun.
  4. Yoğurduğunuz hamuru üzerini nemli bir bezle öreterek 20 dakika dinlendirin ve daha sonra 3 eşit parçaya ayırın.
  5. Parçalara ayırdığınız hamurları yarım santim kalınlığında açın ve şekiller vererek yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize aralıklı bir şekilde dizin.
  6. Pişmeye hazır olan bisküvilerinizin üzerine yumurta akı sürüp dilerseniz susam ve çörek otu serpiştirin.
  7. Önceden ısıtılmış 170°C derece fırında 20 dakika pişirin
  8. Piştikten sonra dinlendirin ve servis edin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle