Perde Pilavı

Biraz zaman alan, aldığı zamana fazlasıyla değen, sevdiklerinizi ve misafirlerinizi özel hissettirecek perde pilavı hazırladığımız tarifle damak çatlatır. Fıstığı, eti, kuş üzümü, baharatı ve hepsini sarıp sarmalayan kızarmış hamuru. Hepsi bir bütün olarak harika.

 

Servis
8 Kişilik
Hazırlama
90 Dakika
Zorluk
Zor
Malzemeler
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 1 adet haşlanmış tavuk budu
  • 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar

 

Kalıpları yağlamak için;

  • 100 g tereyağı
  • 100 g kabuksuz badem

 

Hamur için;

  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2,5 su Bardağı Söke Geleneksel Un
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 190°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Tavuk göğsü ve butu haşlayıp derileni ve kemiklerini ayıklayın ve ince parçalara ayırın.
  3. Kuş üzümlerini ılık suda bekletin.
  4. Pirinçleri bol suda yıkayın ve fazla suyunu süzün.
  5. Geniş bir tencere içerisinde tereyağını eritin ve dolmalık fıstıkların yarısını kısık ateşte kavurun.
  6. Kavurduğunuz fıstıkların üzerine pirinçleri ilave edin ve kısık ateşte şeffaf bir görünüm alana kadar kavurmaya devam edin.
  7. Tuz, toz kırmızı biber, yeni bahar, karabiber ve kalan dolmalık fıstıkları da ekleyin ve kısık ateşte pişirin.
  8. Hazırladığınız karışıma sıcak tavuk suyu ve kuş üzümlerini de ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip dinlenmeye bırakın.
  9. Hamuru hazırlamak için bir yoğurma kabı içerisine yumurta, yoğurt, tuz ve zeytinyağını ekleyin. Kontrollü bir şekilde unu ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  10. Bir pişirme kabının içerisini tereyağı ile yağlayın. Kenar kısımlarına kabuksuz bademleri bastırarak yerleştirin.
  11. Hazırladığınız hamurdan küçük bir parça ayırın ve büyük parçayı bir merdane yardımı ile fazla kalın olmayacak şekilde açın ve pişirme kalıbınızın içerisine kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin.
  12. Küçük parçalara ayırdığınız tavuk etlerini dinlendirdiğiniz pilava ekleyin ve pişirme kabı içerisine pilavı doldurun.
  13. Ayırdığınız küçük hamur parçasını da açın ve kalıbın üzerini kapatın.
  14. Perde pilavınızı önceden ısıtmış olduğunuz fırında 30 dakika pişirin.
  15. Fırından aldıktan sonra dikkatli bir şekilde ters çevirin.
  16.  Sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle