Pastane Kurabiyesi (Landöşe)

Servis
9-10 Kişilik
Hazırlama
75 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler
  • 2,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 su bardağı tereyağ
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/3 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 2 adet yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Bir çimdik tuz

Süslemek için;

  • Erimiş çikolata, pasta süsleri veya marmelat
Hazırlanışı

1. Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
2. Yumuşak tereyağını şekerlerle birlikte kabarana kadar çırpın.
3. İçine yumurtaları birer birer, bir yandan çırparak ekleyin. Vanilyayı da ekleyin.
4. Ayrı bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın ve karışıma ekleyin. Ele yapışan cıvık bir hamur halini alana dek spatula ile karıştırın.
5. Tırtıklı (veya başka dilediğiniz bir çeşit) duy takılmış sıkma torbasına hamuru doldurun ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla sıkın.
6. Fırında 10-12 dakika kenarları hafif kızarıncaya dek pişirin. Fırından çıkıp ılınınca erimiş çikolata ve pasta süslerine batırın.
7. Buzdolabında çikolatası donana kadar bekletin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle