Muzlu Fıstık Ezmeli Kurabiye

5 çaylarının vazgeçilmezi olan kurabiyelerin muzlu, yer fıstıklısını hiç denediniz mi? Sonbahar kelimesi aklımıza belli rutinleri getirir. Örneğin battaniye altında sıcak bir kahve ile kitap okumak gibi. Bu günkü tarfimiz de sizin bu anınıza yardımcı oyuncu dalında aday. Kitabınızı okurken kahvenizin yanında size eşlik edecek bu tatlı dostlar için tarifimize göz atmadan geçmeyin. Farklı tatlar arayanlar için bu tarifin vazgeçilmezler arasına gireceği konusunda iddialıyız!

 

Servis
6-7 Kişilik
Hazırlama
45 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler
  • 2 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı toz tarçın
  • 1/2 su bardağı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1/2 su bardağı esmer şeker
  • 1/2 su bardağı yerfıstığı ezmesi
  • 1 adet yumurta
  • 1 muz (püre edilecek)
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • En son üzerine serpmek için esmer şeker
Hazırlanışı

1. Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
2. Bir kapta un, kabartma tozu, karbonat, tarçın, tuz ve nişastayı harmanlayın.
3. Başka bir kapta muz püresi, fıstık ezmesi, vanilya ve yumurtayı karıştırın.
4. Bir çırpma kabında tereyağını esmer şekerle birlikte mikserle çırpın.
5. İçine muzlu karışımı ekleyin ve karıştırın.
6. En son unlu karışımı ilave edin ve hamur haline gelene kadar çırpıp durdurun.
7. Bu hamurdan birer yemek kaşığı yuvarlayarak tepsilerinize aralarında biraz boşluk kalacak şekilde dizin.
8. Üzerlerine hafifçe bastırın ve çatalla dilediğiniz şekli verin.
9. Fırında yaklaşık 8-10 dakika kenarları hafif kızarana kadar pişirin. Çıkardıktan sonra üzerlerine esmer şeker serpiştirin ve ılınınca servis edin.

Afiyet olsun...