Marlenka Pastası

Marlenka Pastası
Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
130 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler

Kek için;

  • 3,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1,5 çay kaşığı karbonat
  • 100 g tereyağ
  • 3 yumurta

Krema için;

  • 500 ml süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 3 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için;

  • 1 su bardağı bisküvi kırıntısı
Hazırlanışı

1. Bir kapta şeker ile yumurtayı çırpın.
2. Tereyağını orta ateşte eritin. Balı ve karbonatı ekleyin ve karıştırın. Şeker ve yumurta karışımına ilave edin ve karıştırın.
3. Unu da ekleyin ve yoğurun. Hamuru toplayıp eşit 8-9 parçaya bölün. 18-20 cm çapında olacak şekilde merdane ile bezeleri açın.
4. Kek hamurlarını fırınınızın büyüklüğüne göre 2'şerli şekilde 180 derecede ısınmış fırında 4-5 dakika pişirin.
5. Hamurlar dinlenirken yoğunlaştırılmış süt ve krema hazırlayabiliriz.
6. Orta ateşte sütü kaynatın. Taşımlarda biriken tortuyu almak suretiyle 1 saatten biraz uzun bir süre kaynatmaya devam edin. Süt miktarı git gide azalacak, sonrasında sütü süzün ve şekeri ekleyin. Tekrar kaynatın ve ateşten alın.
7. Tereyağ dışındaki malzemeleri bir kapta çırpın. Erimiş oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin ve çırpmaya devam edin. Buzdolabında bir süre dinlendirin.
8. Kek katlarını aralara hazırladığınız kremadan sürerek, dilerseniz kakao da ekleyerek üstüste dizin. Son olarak krema ile kaplayın ve pastanın her tarafına bisküvi kırıntıları serperek süsleyin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle