Mandalinalı Muhallebi

Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi vitamin deposu mandalina ve kıvamı nişastası ile bağlanan muhallebi. Anneli eli lezzetini aratmayacak, lezzeti ile mest eden ferahlatıcı bu lezzeti meyve saatinde servis ederek sevdiklerinizi şaşırtabilirsiniz.

 

Mandalinalı Muhallebi
Servis
3-4 Kişilik
Hazırlama
35 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 çay bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 demet taze nane

 

Sos için;

  • 1 su bardağı mandalina suyu
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 çay bardağı nişasta
Hazırlanışı
  1. Bir tencereye süt, şeker, un, mısır nişastası ve vanilyayı alıp karıştırarak pişirin ve altını kapatın. Kaselere paylaştırıp soğumaya bırakın.
  2. Başka bir tencereye mandalina suyu, şeker ve nişastayı ekleyip karıştırarak pişirmeye başlayın ve yoğunlaşıp kıvam aldığında ocaktan alın.
  3. Karışım oda sıcaklığına geldiğinde muhallebilerin üzerine dökün.
  4. Taze nane ile süsleyip buzdolabında soğumaya bırakın.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle