Lor Peynirli Gözleme

Lor Peynirli Gözleme
Servis
3-4 Kişilik
Hazırlama
45 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 4 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200g lor peyniri
Hazırlanışı
  1. Unu bir kaba dökün. Tuzu ekleyip karıştırın.
  2. Yavaş yavaş su ekledikten sonra hamuru yoğurun.
  3. Üzerini örterek 15-20 dakika dinlendirin.
  4. Yoğurt ve sıvı yağı karıştırın.
  5. Hamuru dört eşit parçaya bölün. Oklava yardımıyla ince gözleme hamurları açın.
  6. Fırça ile yoğurt sıvıyağ karışımını açılmış hamura sürün. Lor peynirini hamura dağıtın. Önce alt ve üstten, sonra sağ ve soldan hamuru kare haline gelecek şekilde katlayın. Hamurun yapışması için katladıkça yine yoğurt sıvıyağ karışımından sürebilirsiniz.
  7. Elinizle bastırarak hamurun katladığınız noktalarını iyice yapıştırın.
  8. Biraz sıvı yağ ile yağlanmış kızgın tavada her tarafını 2-3’er dakika pişirin. Tek tarafı pişerken üstte kalan kısmı fırça ile yağlayın. Hamurun tavaya yapışmasını önlemek için pişerken gözlemenizi tavada dairesel hareketlerle tavada gezdirin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle