Limonlu Haşhaşlı Muffin

Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
1 Saat 10 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler

Muffinler için;

  • 3 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı taze limon suyu
  • 1,5 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 2 yumurta (orta boy)
  • 8 yemek kaşığı tereyağı (erimiş ve soğumuş)

 

Limon şurubu için;

  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 1/4 su bardağı taze limon suyu
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Muffin kalıplarınızı sıvı yağ ile yağlayın.
  3. Un, haşhaş, kabartma tozu, karbonat ve tuzu bir kapta harmanlayın.
  4. Diğer bir kapta yoğurt, yumurta, tereyağ, şeker, limon suyu ve limon kabuğunu sadece karışana kadar çırpın.
  5. İki karışımı birleştirin ve karıştırın.
  6. Kek harcı haline geldiğinde muffin kalıplarınıza tepeleme olarak doldurun.
  7. Önceden ısıtıığınız fırında 20-25 dakika pişirin.
  8. Muffinler pişerken küçük bir sos tenceresinde toz şeker ve limon suyunu kaynatın.
  9. Muffinler çıktığında üzerlerine limon şurubunu sürerek servis yapın.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle