Kirpi Kurabiye

Şahane görüntüsü ve benzersiz lezzetiyle özellikle çocukların favorisi olacak kirpi kurabiye şimdi size özel tarifimizde. Dilerseniz çocuklarınızın doğum günlerinde dilerseniz misafirlerinize hoş ve tatlı bir sürpriz yapmak için hemen özel tarifimizle mutfağa geçin.

 

Kirpi Kurabiye
Servis
7-8 Kişilik
Hazırlama
1 Saat 40 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 1 adet yumurta 
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 250 g tereyağı
  • 4 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

 

Üzeri için;

  • 300 g çikolata
  • Hindistan cevizi
  • Pasta süsü
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 175°C ye ayarlayın.
  2. Derin bir kap içerisinde yumurta, zeytinyağı, pudra şekeri ve oda sıcaklığında bekletmiş olduğunuz tereyağını iyice karıştırın.
  3. Ayrı bir kap içerisinde un, kabartma tozu ve vanilyayı alın ve iyice karıştırın.
  4. Hazırlanan harç üzerine kontrollü bir şekilde ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarladığınız hamurun bir ucunu biraz sivrileştirin, gövde kısmına şekil verin.
  6. Fırın tepsisi içerisine yağlı kâğıt serin ve aralıklı olarak kurabiyeleri dizin.
  7. Önceden ısıtılmış fırın içerisinde 20-25 dakika kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirin.
  8. Çikolataları küçük parçalara ayırın ve benmari usulü eritin.
  9. Soğumuş kurabiyelerin uç kısmından tutarak geniş kısımlarını önce eritilmiş çikolataya ardından hindistan cevizi ya da pasta süsüne bulayıp soğumaya bırakın.
  10. Bir kürdan yardımı ile kurabiyelerinize göz ve burun yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle