Kereviz Çorbası

Vitamin ve lezzet kaynağı kerevizi yemek ve salata olmaktan çıkardık çorba yaptık. Kışın içinizi ısıtıp bağışıklığınızın güçlenmesi için destek olurken, yaz aylarında da küçük bir porsiyon ile muhteşem tokluk sağlayacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

 

Kereviz Çorbası
Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
30 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 1 adet kereviz
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 adet havuç
  • Kerevizin yaprakları
  • 5 su bardağı su

 

Terbiyesi için;

  • 2 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un
  • 1/2 limon suyu
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı su

 

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Tuz

 

Servis için;

  • Karabiber
  • Maydanoz
Hazırlanışı
  1. Havuç, patates ve kerevizi küp şeklinde doğrayın. Kerevizin yapraklarını da minik minik doğrayın.
  2. Bir tencere içerisine doğradığınız tüm sebzeleri ve suyu ekleyin ve sebzeler pişene kadar kaynamaya bırakın.
  3. Ayrı bir kap içerisine un, limon suyu, yumurta ve suyu ekleyip çatal yardımı ile çırpıp terbiye edin.
  4. Kaynayan çorbadan bir kepçe alın ve terbiye ettiğiniz karışıma yavaş yavaş koyup karıştırın.
  5. Terbiye edilen karşımı çorbanın içerisine ekleyip tereyağı ve tuzu da ekleyerek 10 dakika daha kısık ateşte pişirin.
  6. Dilerseniz maydanoz ve karabiber ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle