Kartopu Kurabiyeleri

Geleneksel Söke Un ile hazırlanmış kartopu kurabiyelerinin ağızda dağılması, hayal kurdurur...

 

Kartopu Kurabiyeleri
Servis
9-10 Kişilik
Hazırlama
90 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 2 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 225 g tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 2 adet limon kabuğunun rendesi
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 70 g badem (küçük küçük doğranmış)
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri (Piştikten sonra kurabiyeleri kaplamak için)
Hazırlanışı
  1. Un, nişasta ve tuzu bir kapta harmanlayın.
  2. Başka bir kapta yumuşak tereyağ ve yarım su bardağı pudra şekerini 2 dakika çırpın. Limon kabuğu rendesi, vanilya ve bademleri ekleyin.
  3. En son unlu karışımı da ekleyerek sadece karışana kadar çırpın. Hamuru streç filme sararak 45 dakika buzdolabında dinlendirin.
  4. Fırınınızı 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın. İki adet fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kenarda bekletin.
  5. Hamuru çıkartıp bir çorba kaşığı kadar alarak elinizde yuvarlayın ve aralarda biraz boşluk bırakarak tepsilere dizin. Tüm hamur için aynı işlemi tekrarlayın.
  6. Fırında 17 dakika pişirin.
  7. Çıkınca birkaç dakika soğusun, fakat hala ılıkken pudra şekeri koyduğunuz bir kaba teker teker kurabiyeleri aktarın ve pudra şekerine bulayarak ızgara telin üzerine alın.
  8. Soğuduktan sonra aynı işlemi tekrar yapın. Soğuduktan sonra serviz yapın.
  9. Kapalı bir kutuda oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle