Kahveli Çikolatalı Kek

Kahve ve çikolata tiryakileri; eminiz bu tarifimize bayılacaksınız. Kahveli çikolatalı kek tarifimiz sizin için hemen aşağıda!

 

Kahveli Çikolatalı Kek
Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
1 Saat 10 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler

Kek için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 su bardağı bitter çikolata (parçalanmış)
  • 6 yumurta (oda sıcaklığında ve sarısı ile beyazı ayrılmış) 
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı toz kahve (suda çözülebilen) 
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı vanilya

 

Ganaj sos için;

  • 1 su bardağı bitter çikolata (parçalanmış)
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 tatlı kaşığı vanilya
  • 1/3 su bardağı krema
  • 1/3 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı toz kahve
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Kelepçeli 23 cm' lik kalıbınızın kelepçesini açın, tabanını ters çevirin ve öyle kilitleyin (Kekin piştikten sonra tabağa rahat bir şekilde alınması için). 
  3. Kalıbın tabanına biraz tereyağ sürün ve yuvarlak olarak kestiğiniz yağlı kağıdı serin. 
  4. Tereyağ ve bitter çikolatayı bir kaba koyun, mikrodalgada birkaç saniyede bir çıkartıp karıştırmak suretiyle eritin.
  5. Yumurta sarılarını bir çırpma kabında şekerin yarısıyla 3 dakika rengi açılıp kabarana kadar çırpın. İçine kahveyi ve tuzu ekleyip 1 dakika daha çırpın. En son vanilya ve çikolatalı karışımı ekleyin, karıştırın. 
  6. Temiz ve kuru bir çırpma kabında bu defa yumurta beyazlarını çırparak kabartmaya başlayın. Köpük köpük olmaya başladığında şekerin kalan yarısını yavaş yavaş bir yandan çırpmak suretiyle ekleyin. 5 dakika kadar çırpın. 
  7. Çikolatalı karışıma 3 seferde yumurta beyazlarını spatula ile yavaşça karıştırarak ekleyin.
  8. Karışınca hemen kalıba dökün ve fırında 40 dakika pişirin. 
  9. Fırından çıkınca soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince kelepçesini açın ve bir tabağa aktarın. 
  10. Ganaj sos için orta boy bir kaba çikolata, tereyağ ve vanilyayı koyun. 
  11. Ufak boy bir tencereye ise krema, şeker, kahve ve tuzu koyun, çırpma teli ile karıştırın ve hafif kaynamaya başlayınca ocaktan alın. 
  12. Çikolatalı kaba kremalı karışımı boşaltın ve çırpma teli yardımıyla pürüzsüz bir sos elde edene kadar karıştırın. 
  13. Dilimlediğiniz kekin üzerine dökerek serviz yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle