İsveç Köfte

Muhteşem yoğun sosu, tek lokmalık köfteleri, servisinde kullandığımız yeşil soğanı; tek kelime ile harika! Tavuk suyuna eklediğimiz krema, hardal ve soya sosu ile oluşturduğumuz yoğun kıvamlı sosu ve köfteleri yemeye biz doyamadık, siz de mutlaka denemelisiniz.

 

Servis
3-4 Kişilik
Hazırlama
1 Saat
Zorluk
Orta
Malzemeler

Köfte için;

  • 500 g dana döş kıyma
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

 

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un
  • 1,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1/2 paket krema
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı hardal

 

Süsleme için;

  • Yeşil soğan veya frenk soğanı
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın.
  2. Köfte için bir yoğurma kabı içerisine tüm köfte malzemelerini ekleyip iyice yoğurun ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  3. Dinlendirdiğiniz köfte harcını ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın ve elinizle yuvarlayarak bir fırın tepsisi içerisine yerleştirip 180°C’de kızarana kadar pişirin.
  4. Sosu hazırlamak için bir tencere içerisine tereyağını alın ve eriyince üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun.
  5. Kavrulan unun üzerine tavuk suyunu azar azar ilave edip karıştırmaya devam edin.
  6. Karışıma soya sosu ve hardalı ekleyip 2 dakika orta ateşte pişirin.
  7. Pişirdiğiniz sosu köftelerin üzerine dökün.
  8. Dilerseniz yeşil soğan veya frenk soğanı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle