Ispanaklı ve Ricotta Peynirli Poğaça

İtalya’nın namı değer ricotta peyniri ve ıspanak… Yok böyle lezzetli bir poğaça! Ricotta peyniri ve ıspanağın uyumuna inanamazken poğaçanın yumuşacık dokusuyla mest olacaksınız. Biz tadına bakarken kendimizi alamadık siz de bir an önce bu lezzetle tanışmalısınız.

 

Servis
7-8 Kişilik
Hazırlama
2 Saat 30 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4,5 su Bardağı Söke Geleneksel Un

 

İç malzeme için;

  • 1 kase ricotta peyniri
  • Ispanak

 

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 170°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Bir yoğurma kabı içerisine tuz, maya ve sütü ekleyip karıştırın.
  3. Hazırladığınız karışımı 5 dakika bekletin. Üzerine yumurta ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. 
  4. Karışıma unu ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun ve hamuru 1 saat dinlendirin.
  5. Dinlendirdiğiniz hamuru beze haline getirin ve iki parçaya ayırın. Her parçayı bir merdane yardımı ile dikdörtgen şeklinde açın.
  6. Açtığınız hamurun üzerine ricotta peyniri ve ıspanakları ekleyip rulo şeklinde sarın.
  7. Rulo şeklinde sardığınız hamuru birer santim aralıklar bırakarak kesin ve yağlı kağıt serilmiş bir pişirme tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  8. Daha önceden ısıtmış olduğunuz 170°C fırında üzeri kızarıncaya ortalama 30 dakika kadar pişirin.
  9. Dilerseniz üzerine zeytin yağı sürerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle