İncirli kek, incirli kurabiye, incirli pasta veya incir tatlısı yemiş olabilirsiniz ama çoğunuzun incirli ekmek denemediğine eminiz. Hayatına yeni tatlar katmak isteyen, yeni ekmek tarifleri denemeye hevesli olan herkesi bu tarifimizi de denemeye bekliyoruz. Söke ev yapımı ekmek un karışımı ile pratik şekilde yapabileceğiniz bu incirli ekmekler sadece bir ekmek görevi değil sofranızda yıldızlaşıp bir ana yemek görevi de görebilir.
1 paket Söke Tam Buğday Ekmek Unu Karışımı
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kase kuru incir
1. Fırınınızı önceden 220°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
2. Paketin içinden çıkan mayayı bir miktar ılık süt ile eritin.
3. Bu karışma tarçını ekleyerek çırpıcı ile karıştırmaya devam edin.
4. Üzerine tam buğday unu karışımını ekleyin ve kalan sütü azar azar ekleyerek yoğurun.
5. Hamur kıvama geldiğinde küp küp doğradığınız kuru incirleri ekleyin ve iyici yoğurun.
6. Hamurun üzerini bir bez ile örterek oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.
7. Daha sonra hamuru tekrar yoğurarak şekil verin bu işlemi yaparken elinize yapışmaması için bir miktar un serpebilirsiniz.
8. Yuvarlak şekil verdiğiniz hamuru dörde bölün. Küçük bezeler haline getirdiğiniz hamurları elinizde şekil vererek fırın tepsisine dizin.
9. Hamurların üzerini nemli bir bez ile örterek yaklaşık 1 saat kadar oda ısısında mayalanmaya bırakın.
10. Hamur bezeleri iki katına büyüdüğünde, hamurların üzerini fırça ile su sürerek fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
11. Ekmekler soğuyunca dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...