Hurmalı Cevizli Kek

Mevsimler Değişir, Lezzet Tarzınız Değişmez!

Sağlıklı yaşamak için, yediklerimize dikkat etmek, sporu eksik etmemek çok önemli. Tüm bunları gerçekleştirdikten sonra yapılacak tek şey sağlıklı beslenmek. Kolayca hazırlanan, yağsız ve şekersiz bu tarifin tadına doyamayacaksınız.

İşte sizler için kolayca yapacağınız, hamurunda sevgi ve mutluluk olan sağlıklı atıştırmalık Hurmalı & Cevizli Kek tarifimiz.

Hurmalı Cevizli Kek
Servis
6-7 Kişilik
Hazırlama
70 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 12 adet hurma
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı portakal suyu
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 5 yemek kaşığı Söke Tam Buğday Unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 avuç ceviz (dövülmüş)

 

Üzeri İçin;

  • 3 yemek kaşığ tahin
  • 3 yemek kaşığ portakal suyu
  • Tarçın
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Hurmaların çekirdeklerini çıkararak derin bir kaba alın ve üzerine sıcak su dökerek yaklaşık yarım saat bekletin. Bu sırada bir portakalın kabuğunu rendeleyerek ayırın ve içini sıkarak portakal suyunu süzün.
  3. Derin bir kapta tam buğday unu, kabartma tozu ve tarçını harmanlayın ve kenarda bekletin
  4. Ayrı bir kapta yumurta ve sıcak suda bekletilmiş hurmaları mikser ile önce düşük ayarda 3 dakika daha sonra hızlı ayarda 1 dakika çırpın.
  5. Üzerine sırası ile portakal kabuğu, portakal suyu, süt ve tahini ekleyerek yeniden kremamsı bir yapı alana kadar çırpın.
  6. Hazırladığınız karışımı unlu kuru karışımın üzerine ekleyerek mikser ile kıvam alana kadar karıştırın.
  7. Son olarak cevizleri kek karışımına ilave ederek spatula ile karıştırın.
  8. Yağlanmış kek kalıbına dökün ve 180 derecede 30 dakika pişirin. Kürdan ile pişme testi uygulabilirsiniz, piştiğinden emin olduğunuz keki fırından çıkarın ve ılımaya bırakın.
  9. Üzeri için ayrı bir kapta tahin ve portakal suyunu beyazlatıp kabaranadek mikser ile çırpın.
  10. Ilıyan kekin üzerine sosu dökün ve tarçın serperek süsleyin.
  11. Soğuyan kekikinizi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle