Focaccia Ekmeği

Zeytin yağı ve taze baharatlarla hazırlanan leziz İtalyan ekmeği lezzetine artık evinizde de kolayca erişebilirsiniz. Tek yapmanız gereken sizin için hazırladığımız tarifimizi uygulamak ve lezzetin keyfini çıkarmak.

 

Focaccia Ekmeği
Servis
2-3 Kişilik
Hazırlama
90 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 30 g yaş maya
  • 1,5 su bardağı su
  • 500 g Söke Geleneksel Un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 dal taze kekik
  • 2 dal taze biberiye 
  • 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı kurutulmuş domates
  • 1/2 su bardağı çekirdeksiz siyah zeytin
Hazırlanışı
  1. Ufak boy bir kasede yaş mayayı suyun bir kısmıyla kaşıkla karıştırarak eritin. 
  2. Bir çırpma kabına unu ve tuzu koyup elinizle harmanlayın.
  3. Sırasıyla yaş mayalı su, suyun kalanı, bal ve zeytinyağını ekleyip yoğurmaya başlayın.
  4. Baharatlar, zeytin, küp küp doğranmış kuru domatesleri de ekleyin ve ele yapışan cıvık bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
  5. Sıvı yağ ile yağlanmış bir pişirme kabına hazırlamış olduğunuz hamuru koyun.
  6. Elinize iki yemek kaşığı zeytinyağı alın ve parmaklarınızla bastırarak hamuru tüm kalıba yayın. 
  7. Üzerine biraz daha ekstra baharat ekleyip bir havluyla sarın ve 25 dakika oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın. 
  8. Mayalanma işlemi bittikten sonra ekmeği soğuk fırına koyun.
  9. Fırınınızı fanlı ayarda 180 dereceye ayarlayın ve üzeri kızarana dek yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakın.
  10. Fırından çıkardığınız ekmeğin üzerine bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürün ve dinlendirin

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle