Ev Yapımı Mantı

Bir kaşıkta 40 adet olacak kadar zahmet gerektiren tarif sizin için burada. Kabul ediyoruz çok zahmetli ancak lezzetine sonuna kadar varacağınız, sofranızı paylaşanların övgü dolu sözleriyle karşılaşacağınıza eminiz. Tereyağı, salçası ve sarımsaklı yoğurduyla mantıyı herkes sever ama ev yapımı mantının yeri her zaman başkadır.

 

Ev Yapımı Mantı
Servis
3-4 Kişilik
Hazırlama
1 Saat 45 Dakika
Zorluk
Zor
Malzemeler
  • 3 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 adet yumurta
  • 2 çay bardağı ılık su
  • Bir tutam tuz

 

İç harcı için;

  • 250 g az yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

 

Üzeri için;

  • Yoğurt

 

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
Hazırlanışı
  1. Bir kapta un ve bir tutam tuzu karıştırın üzerine yumurtayı kırın ve azar azar su ekleyerek orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  2. Hazırladığınız hamuru bezelere ayırın ve üzerini örterek 15 dakika dinlendirin.
  3. Bezeleri yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde açın ve küçük kareler şeklinde kesin.
  4. İç hacı için ayrı bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, pul biber, karabiberi güzelce yoğurun.
  5. Küçük kareler şeklinde kestiğiniz hamurun üzerine hazırladığını iç harçtan küçük parçalar koyun ve hamurların dört köşesini bir araya getirerek katlayın.
  6. Hazırladığınız mantılarınızı kaynayan suda 20 dakika haşlayın.
  7. Küçük bir tavada tereyağını eriterek salçayı kavurun.
  8. Mantınızı tabaklara aldıktan sonra üzerine yoğurt ve tereyağlı sosunuzdan ekleyerek servis edin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle