Elmalı Rulo Kurabiye

Elma ağaçlarının altında bir akşam çayına ne dersiniz?

Gözlerinizi kapattığınızda elmanın nefis tadı ve kokusunun sizi sardığını hissedeceksiniz. Hadi özel tarifi ile elma pürelerini siz sarıp sarmalayın. Günün her anında kahvenin, çayın belki de bir bardak sütün yanında keyifle mutlu olmaya başlayın. Keyifli buluşmalardan, lezzetli sohbetlerden ve sağlıklı kaçamaklardan önce tarifimizin burada olduğunu unutmayın.

Elmalı Rulo Kurabiye
Servis
6-7 Kişilik
Hazırlama
70 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 3 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 125 g tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

 

İç harcı için;

  • 2 adet elma (büyük boy)
  • 1/2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 küçük çay bardağı şeker
  • 1 küçük çay bardağı ceviz
Hazırlanışı
  1. İç harcı için soyulup rendenin kalın tarafı ile rendelenen elmaları geniş bir tavaya alın. Üzerine şeker, tarçın ve cevizi ekleyerek, elmalar suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  2. Tereyağ, sıvı yağ, yoğurt ve yumurta sarısını iyice karıştırın. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Son olarak unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.
  3. Elde ettiğiniz yumuşak hamuru 3 parçaya ayırın ve her parçayı 4-5 parmak eninde uzunlamasına açın.
  4. Açtığınız hamurların üzerine soğumaya bıraktığınız iç harcı yayın ve hamuru uzun kenarından rulo şeklinde sarın. Daha sonra bir bıçak yardımıyla istediğiniz boylarda kesin.
  5. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeleri dizin.
  6. 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
  7. Pişirme işleminin ardından kurabiyelerin üzerini pudra şekeriyle süsleyin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle