Çıtır Lahmacun

Kim demiş evde lahmacun yapılmaz diye! Çıtır çıtır hamuru, mis gibi kıymasıyla lahmacun keyfini evde yaşamaya hazır olun. Tek yapmanız gereken özel tarifimizi birebir uygulamak ve tadına bakanların övgülerini memnuniyetle kabul etmek.

 

Çıtır Lahmacun
Servis
3-4 Kişilik
Hazırlama
60 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

 

İç harçı için; 

  • 250 g dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 250°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Unu geniş bir kaba alın, orta kısmını açın, tuzu ve suyu azar azar ilave ederek toparlanana kadar hamuru yoğurun.
  3. Hazırladığınız hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın ve her bezeyi merdane yardımıyla istediğiniz büyüklükte ve incelikte açın.
  4. Harcı için ince ince doğradığınız malzemeleri iyice karıştırın.
  5. Açtığınız hamurların üzerine ince bir kat olacak şekilde, hazırladığınız harcı yayın.
  6. Fırın tepsisine aldığınız lahmacunları önceden ısıtılmış 250 derece fırında 5 dakika kadar pişirin.
  7. Soğuduktan sonra servis edin

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle