Yumuşacık keki, kreması ve çileklerin eşsiz uyumu, her dilimde bir lezzet patlaması yaratıyor. Çileğin kokusu, bu pastaya bambaşka bir derinlik katıyor. İlk bakışta iştah açan, her lokmada mutluluğa dönüşen bu tat, sevdiklerinizle paylaşmak için harika bir fırsat sunuyor.
Hamuru için:
- 8 adet yumurta
- 250 g toz şeker
- 270 g Söke Geleneksel Un
- 5 g kabartma tozu
Pastacı Kreması için:
- 18 g nişasta
- 30 g Söke Geleneksel Un
- 200 g toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 400 ml süt
- 10 g vanilin
- 90 g tereyağı
Krema ve Süsleme:
Pastacı Kreması
325 g taze çilek
Pandispanya Yapımı:
Yumurta ve toz şekeri oda sıcaklığında olacak şekilde hazırlayın.
Karışımı mikserin hızlı devrinde çırpın ve iyice kabartın.
Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve spatula ile nazikçe karıştırın.
16 cm çapında kelepçeli bir kalıba dökün.
Önceden ısıtılmış 170°C fırında 25 dakika pişirin.
Pastacı Kreması için;
1. Bir tencereye nişasta, un, toz şeker, yumurta sarısı ve sütü koyun.
2. Önce karıştırın sonra altını açın.
3. Devamlı karıştırarak pişirin. Vanilini ekleyin ve kıvam aldıktan sonra kenara alın.
4. 10 dakika dinlendirdikten sonra tereyağını ilave edin ve kremaya yedirin.
5. Hazır olan pastacı kremasını başka bir kaba alın, contact streç (kremanın üzerine tam temas edecek şekilde) yapın.
6. Buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Hazırlanışı
1. Servisi için; pastacı kremasını sağlam bir sıkma torbasına alın.
2. Servis tabağınıza pandispanyanın bir tanesini koyun.
3. Her yerine gelecek şekilde kremayı sıkın.
4. Diğer pandispanyayı üzerine koyun.
5. Çilekleri dizin ve servis edin.