Cake Pops

Bugünlerde küçük büyük herkesin gözdesi haline gelen cake popsu size özel tarifimizle denemeye ne dersiniz. Göreceksiniz, pişman olmayacaksınız. Lezzetiyle tüm iltifatları toplayacağınız, herkesin gözdesi haline gelen cake pops için kollarımızı sıvadık ve sizin için tarifimizi oluşturduk.

 

Cake Pops
Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
80 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler

Kek için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 200 g karışık kuru meyve
  • 100 ml krema

 

Üzeri için;

  • 500 g beyaz çikolata
  • 300 g karışık kuru meyve
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Yumurtaları ve şekeri derin bir kap içerisinde köpürene kadar çırpın.
  3. Hazırladığınız karışıma un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırma işlemine devam edin.
  4. Tüm karışımı, yağlanmış unlanmış kalıba dökün ve önceden 180°C’ye ayarladığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  5. Pişen keki soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra robottan geçirin.
  6. Ayrı bir kap içerisinde robottan geçirdiğiniz keki, kek için ayırdığınız kuru meyve parçaları ve krema ile karıştırıp ceviz büyüklüğünde toplar haline getirin.
  7. Üzeri için; beyaz çikolatayı benmari usulü eritin.
  8. Kuru meyve parçalarını rondodan geçirip toz haline getirin.
  9. Hazırladığınız ceviz büyüklüğündeki kekleri bir çubuk yardımı ile önce erimiş beyaz çikolataya ardından kuru meyve parçalarına bulayın ve buz dolabında soğumaya bırakın.
  10. Soğuyup katılaştıktan sonra servis edebilirisiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle