Beşamel Soslu Kıymalı Kabak Sandalı

Hazır kabak sezonu açılmışken menüye nefis bir yemek katmazsak olmaz. Beşamel soslu kıymalı kabak sandalı bizim özel tarifimizle denedikten sonra ortaya çıkan lezzete bayılacaksınız

 

Beşamel Soslu Kıymalı Kabak Sandalı
Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
50 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 2 adet orta boy rendelenmiş soğan
  • 250 g kıyma
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı su
  • 6 adet kabak
  • Rendelenmiş kaşar

 

Beşamel sos için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 200°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Bir tava içerisinde rendelenmiş soğanı kavurun ve kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
  3. Kıyma suyunu çektikten sonra havucu ekleyip 10 dakika daha pişirin.
  4. Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domates, salça, tuz ve karabiberi ekleyip 15 dakika daha pişirmeye devam edin.
  5. Beşamel sos için süt, un ve yağı ekleyip kısık ateşte pişene kadar karıştırın.
  6. Kabakları ortadan ikiye bölüp içlerini oyun ve kaynayan su içerisinde 8 dakika haşlayın.
  7. Haşlanan kabakları bir fırın kabı içerisine alın ve kıymalı harcı kabakların içine doldurun.
  8. Üzerine beşamel sosu gezdirin ve kaşar peyniri rendesini de ekleyerek önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle