Bayatlamayan Poğaça

Soru: ‘‘Bayatlamayan poğaça olur mu?’’
Cevap: ‘‘Olur, hem de çok güzel’’
İşte tarifimiz!

Bayatlamayan Poğaça
Servis
9-10 Kişilik
Hazırlama
1 Saat 20 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler
  • 2,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 şişe soda
  • 5 g kuru instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
  1. Şekeri ve mayayı süte döküp karıştırın.
  2. Sıvı yağ ve sodayı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  3. Un ve tuzu da ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın.
  4. Karışım iyice hamur haline geldikten sonra üzerini örterek yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.
  5. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  6. Hamurdan bezeler kopararak dilediğiniz şekli verebilirsiniz.
  7. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra fırında yaklaşık 20 dakika üstleri kızarıncaya kadar pişirin.
  8. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle