Baton Sale

Baton Sale
Servis
9-10 Kişilik
Hazırlama
1 Saat 40 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 3,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2/3 su bardağı margarin veya tereyağ (yumuşamış)
  • 15 g yaş maya
  • 1 yumurta (orta boy)
  • 3/4 su bardağı + 1 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı şeker
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 160°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Tüm malzemeyi derin bir kaba alarak yoğurun. Hamur haline gelince un serpilmiş tezgaha alıp elinize yapışmayacak fakat yumuşak bir hamur elde edene kadar bir kaç kez yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp yarım saat mayalandırın.
  3. Mayalama süresinin sonunda hamura bastırarak gazını alın ve un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane ile orta incelikte açın. Uzun uzun kalın şeritler halinde kesin ve birbirine dolayarak kıvırın.
  4. Hepsini yan yana dizecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsilerine koyun. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirin.
  5. 160 C de önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana pişirin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle