Ballı Tarçınlı Kurabiye

Adını duyduğunuzda tadını merak edeceğiniz bir lezzet; Ballı Tarçınlı Kurabiye… Tarçının dayanılmaz tadına bir de bal eklenince ortaya muhteşem bir uyum çıkıyor. Mutfağınızdan mis gibi kokuları yükseltip ev halkını mutfağa davet edecek bu kurabiyeleri çay ya da süt eşliğinde sevdiklerinize ikram edin!

 

Ballı Tarçınlı Kurabiye
Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
50 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 + 1/2 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı bal
  • 3 + 1/2 su bardağı Söke Tam Buğday Unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için;

  • 50 g tereyağ
  • 80 g sütlü çikolata
Hazırlanışı

1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
2. Derin bir kapta tam buğday unu, kabartma tozu, karbonat ve tarçını harmanlayın ve kenara ayırın.
3. Şeker, su, sıvı yağ ve balı sırası ile çırpma kabına alın ve mikserde düşük hızda 1-2 dakika çırpın.
4. Mikserinize hamur yoğurma uçlarını takın ve unlu karışımdan azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın.
5. Unlu karışımın tamamını ekleyin ve hamur kıvamına gelene kadar mikser ile yoğurun.
6. Hamurda bal olduğu için ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz bunun için hamur kıvamına geldiğinde 5-10 dakika hamuru dinlendirin.
7. Daha sonra hamurdan dondurma kaşı ile yaklaşık ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
8. Hamurlar arasında geniş boşluklar bırakarak tepsiye dizmeye dikkat edin, pişerken hamurlar genişleyerek büyüyecektir.
9. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
10. Ballı tarçınlı kurabiyeler fırından ilk çıktıklarında yumuşak olacaktır bunun için kenarda iyice soğutun.
11. Üzeri için tereyağ ve çikolatayı benmari usulü eritin.
12. Soğuyan ballı tarçınlı kurabiyelerin yarısını eritilmiş çikolataya batırıp telin üzerine alarak soğumaya bırakın.
13. Çikolatası kuruduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle