Balkabağını etrafımızda sıkça gördüğümüz bugünlerde balkabaklı bir kurabiye yapmadan asla sonbahara veda etmeyin! Balkabağı tadıyla birlikte ağzınızda dağılan çikolata parçalarının hissi tarif edilemez. Ev halkını mutlu edecek bu tarifi deneyebilir, yanında bir bardak süt ya da çay ile onlara bu tarifsiz lezzet ile beraber bir akşam keyfi yaşatabilirsiniz.
1. Kuru malzemeleri harmanlayın.
2. Şekerleri yumuşamış tereyağıyla birlikte çırpın, yumurta sarısını ekleyip çırpmaya devam edin.
3. Balkabağı püresini ekleyerek karıştırın.
4. Kuru ve ıslak karışımları birleştirin ve harmanlayın.
5. Çikolata parçalarını da ekleyip yoğurarak üzeri streçle örtülü bir kapta 1 saat buzdolabında dinlendirin.
6. Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
7. Sonrasında hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzla yuvarlayın ve fırın tepsinize dizin.
8. 9-10 dakika pişirin
Afiyet olsun...