Balkabağı Kurabiye

Uzun süre tazeliğini koruyan hem tadı hem de görüntüsüyle sizi mutlu edecek zamansız bir balkabağı tarifi ile sizlerleyiz. Bal kabağı tadını özlediğinizde mutlaka denemelisiniz.

 

Balkabağı Kurabiye
Servis
9-10 Kişilik
Hazırlama
110 Dakika
Zorluk
Zor
Malzemeler
  • 250 g tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı Söke Geleneksel Un

 

Elmalı iç harç için;

  • 2 adet orta boy elma
  • 1/2 çay bardağı şeker
  • 1/2 çay bardağı portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay bardağı dövülmüş ceviz

 

Balkabaklı iç harç için;

  • 1 şerit balkabağı
  • 1/2 çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay bardağı dövülmüş ceviz
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın.
  2. Elmalı iç harcı hazırlamak için bir tavada rendelenmiş elma, şeker, portakal kabuğu rendesi ve tarçını suyunu çekene kadar pişirin.
  3. Hazırladığınız iç harca ceviz ilave ederek bir miktar daha pişirin.
  4. Balkabaklı iç harcı hazırlamak için; bir tavada balkabağı, şeker ve tarçını pişirin.
  5. Hazırladığınız iç harcı robottan geçirip püre haline getirin ve dövülmüş cevizleri ekleyip karıştırın.
  6. Karıştırma kabı içerisine oda sıcaklığında tereyağı, yumurta, yoğurt ve pudra şekerini alın ve yoğurun.
  7. Hazırladığınız karışıma kontrollü bir şekilde un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
  8. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın ve elinizle yuvarlayıp ortasına parmağınızla bir boşluk açın.
  9. Açmış olduğunuz boşluğa iç harcı ekleyin ve hamuru tekrar yuvarlayın.
  10. Bal kabağı şekli vermek için herhangi bir ip yardımı ile fazla sıkmadan etrafını dolayıp bağlayın ve elma saplarını ortasına batırın.
  11. Pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine kurabiyeleri dizin ve 180°C fırında 15 dakika pişirin.
  12. İpleri dikkatli bir şekilde çıkartarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle