Ayvalı & Sakızlı Muhallebi

Ayvayı tek başına yemeyi pek çoğumuz sevmeyiz ama onlarla yapılan tatlılara bayılırız. Çoğu zaman ilk akla gelen klasik ayva tatlısına bir yenisini ekledik ve sakızlı ayvalı muhallebi tarifini hazırladık. Sütlü tatlı sevenler için hem daha hafif hem de lezzetli bu alternatif ile ayva mevsimi hiç bitmese diyeceksiniz.

 

Ayvalı & Sakızlı Muhallebi
Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
100 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler

Muhallebi için;

  • 125 g tereyağ
  • 8 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un
  • 1 litre süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilin
  • 1 çay kaşığı damla sakızı

Üzeri için;

  • 1 ayva rendelenmiş (büyük boy)
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 adet karanfil
  • 1 su bardağı su
Hazırlanışı

1. Tereyağını tencerede eritin. Unu ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
2. Bir yandan çırparak sütü yavaşça ekleyin.
3. Toz şekeri ekleyin ve kaynayana dek karıştırın.
4. Daha sonra vanilin ve damla sakızını da ekleyerek koyulaşana kadar karıştırın.
5. Ateşten alın ve ılıyana kadar karıştırın.
6. Kaplara dökün ve buzdolabında soğutun.
7. Başka bir kapta rendelenmiş ayva, şeker, tarçın ve karanfili kavurun. Ayva suyunu bırakıp renk almaya başladığında suyu ilave ederek suyunu çekene kadar kaynatın.
8. Soğuyan muhallebinin üzerine ayvalı sostan dökerek yeniden soğumaya bırakın.
9. Karanfil ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
10. Soğuyan muhallebileri isterseniz ters çevirerek üzerine ayvalı sostan dökerek de servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle