3,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
1 su bardağı koyu ayran
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı şeker
2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
1/2 demet dereotu
Üzeri için;
1 yumurtanın sarısı
Çörekotu veya susam
İç Harç için;
Lor peyniri
1. Bir kapta ayran, sıvı yağ, sirke, tereyağ, tuz, şeker ve ince kıyılmış dereotunu karıştırın.
2. Unu ekleyin ve hamur haline getirin.
3. Dilediğiniz büyüklükte bezeler alarak içlerini lor peyniri veya tercih ettiğiniz herhangi bir harç ile doldurun ve şekil verin.
4. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörekotu veya susam serpin.
5. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...