5 Dakikada Tarçınlı Lokma

Geleneksel tatlılarımızdan lokmaya kim hayır diyebilir ki ? Yemekten keyif alınan lokmayı evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz tarifimizi buraya bırakıyoruz, herkes keyifle yesin diye şekerini dengelediğimiz bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

 

5 Dakikada Tarçınlı Lokma
Servis
4 Kişilik
Hazırlama
25 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Sıvı yağ

 

Üzeri için;

  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

 

Süslemek için;

  • Toz Antep fıstığı
Hazırlanışı
  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
  2. Süzme yoğurt ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
  3. Karışıma un, kabartma tozu ve tuzu ilave ederek koyu kıvamlı bir hamur elde edene kadar çırpmaya devam edin.
  4. Karışımı sıkma torbasına alın.
  5. Kızdırılmış yağ içerisine makas yardımıyla minik toplar halinde hamurlar sıkıp kızartın.
  6. Kızaran hamurları havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin ve şekerli tarçın karışımına bulayın.
  7. Dilerseniz toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirisiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle