Çikolatalı Çilekli Tart Tarifi

Tam kıvamında tart hamuru yaparak farklı farklı ve göz alıcı tartlar yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Peki tart hamuru nasıl yapılır? Hem çikolatalı hem meyveli birçok çeşit tart yapabilirsiniz. Şimdi gelin hep beraber bu lezzeti birlikte keşfedelim! Bugün sizlere herkesin seveceği çikolatalı çilekli tart yapacağım. 

Çikolatalı Çilekli Tart Tarifi
Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
50 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler

Tart Hamuru için:

- 125 g Pınar Tereyağı, oda sıcaklığında

- 1 adet yumurta sarısı

- 150 g pudra şekeri

- 1 paket toz vanilya

- 1 paket kabartma tozu

- 200 g Söke Profesyonel Francala Un

 

Çikolata Sosu için:

- 200 ml Pınar Krema

- 250 g bitter çikolata

- 15-20 g kakao

 

Süslemek için:

- 5-6 adet taze çilek

- yenilebilir çiçek

Hazırlanışı

- Tart Hamuru için: Oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurta sarısını ve pudra şekerini mutfak robotuna alarak karıştırmaya başlayın. Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyin. Tüm malzemelerin tamamen karıştığına emin olun. Hazır olan tart hamurunu mutfak tezgahına alıp bir süre de elinizle yoğurarak hamuru toparlayın.

- Vaktiniz varsa streç folyoya sarıp 30 dk buzdolabında bekletin.

- 18x18 cm’lik tart kalıbının her yerini bir miktar tereyağı ile yağlayın. Dinlenen hamuru un ilavesi yaparak bir santimden biraz daha kalın açın ve tart kalıbına yerleştirin. Kenarlarını kesip düzeltin ve çatalla birkaç yerinden delin.

- Önceden ısıtılmış 180°C’ye ayarlı fırında hafif kızarıncaya kadar, yaklaşık 5-6 dk pişirin. Daha sonra fırından alıp soğumaya bırakın.

- Çikolata Sosu için: Kremayı sos tenceresine alıp ısıtın. Bitter çikolata ve kakaoyu da kremaya ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. Ardından bir süzgeçten geçirin ve oda sıcaklığına gelene kadar karıştırmayı sürdürün.

- Soğuyan çikolatalı sosu, soğuyan tartın üzerine ilave edin. Üzerini dilimlenmiş taze çileklerle ve yenilebilir çiçeklerle süsleyin.

 - Hazır olan tartı buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Tarifi Dinle