Tam da mevsimi gelmişken şöyle lezzetli bir palamut kızartması yapmaya ne dersiniz? Yanında salatasıyla sağlıklı ve besleyici bir yemeğin keyfine varmak için yapmanız gereken her şey bu tarifte…
Unlu Palamut Kızartması
Malzemeler:
1,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
1 adet palamut balığı
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Ayıklanmış ve dilimlenmiş palamut balıklarını bol suda yıkayın ve süzün.
Balığı eşit dilimlere bölün.
Bir buzdolabı poşetine un, tuz ve balıkları doldurun.
Poşeti sallayarak unun balıkları tamamen sarmasını sağlayın.
Daha sonra kızgın yağda önlü arkalı 5-6 dakika kızartın.
Havlu kağıt yardımıyla kızaran balıkların fazla yağlarını aldırarak servis edin.
Afiyet olsun...
Tarifler
Kıymalı Fırın Makarna
Fırınınızı önceden 200°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
İç malzemeyi hazırlamak için zeytinyağını tencereye koyup ısıtın.