Tai Usulü Tavuk

SERVİS

5-6 Kişilik

HAZIRLAMA

35 Dakika

ZORLUK

Orta

Acı tai biberi, baharatlar, sarımsak ve çıtır çıtır tavuk evet hepsi bu kadar. Sofralarınızda keyfinizi ve sohbetinizi katlayacak tarif için her şeyi aşağıya bırakıyoruz, şimdiden afiyet olsun.

Tai Usulü Tavuk

Malzemeler:

  • 5 su bardağı süt
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı acı toz tai biberi
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet yumurta
  • 500 g kanat
  • 1 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 2,5 su bardağı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Hazırlanışı:

  1. Büyük bir kaseye süt ve limon suyunu ekleyerek çırpın. Karışıma tuz, zerdeçal, kimyon, acı toz tai biberi, sarımsak tozu, susam, karabiber ve yumurtayı ekleyerek çırpmaya devam edin.
  2. Karışımın içine kanatları ekleyin.
  3. Başka bir kabın içine un, mısır nişastası ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın.
  4. Sıvı karışımın içindeki kanatları önce un karışımına batırın, ardından tekrar sıvı karışıma alıp tekrar un karışımına batırın.
  5. Kanatları sıvıyağda kızarttıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Nasıl Hazırlanır ?

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa