Un ve yumurtayı derin bir yoğurma kabına alın, üzerine tuzu ilave edip ve güzelce karıştırın.
Karışımı keski veya spatula yardımıyla mutfak tezgahının üzerine alıp avuç içinizle ileri doğru ezip sonra toplayarak sert bir hamur elde edinceye kadar, en az 5 dakika yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru 7 eşit parçaya bölerek yuvarlayın üzerini kurumayacak şekilde kapatarak 15-20 dakika bekletin.
Hamuru açmadan önce hamurun altına ve üstüne az miktarda un serpin, parmak uçlarınızla bastırarak havasını alıp düz bir tabak şekline getirin.
Oklava yardımıyla yuvarlak şekilde açın.
Erişte kesme; erişte hamurunu yukardan aşağı istediğiniz kalınlıkta kesin. Bu kesme işleminden sonra en az 10 dakika bekleyin.
Kesim yerleri kuruyup birbirinden hafifçe ayrıldıktan sonra hamuru istediğiniz boyda sağdan sola doğru kesin.
Erişte kurutma; kesme işlemi bittikten sonra erişteleri geniş tepsi/bez üzerine yapışmayacak şekilde sererek hava akımı olan, nemsiz ve sıcak ortamlarda en az 6 saat kurumaya bırakın.
Erişte saklama; nemsiz ve kuru ortamda bez torba içinde saklanması tavsiye edilir.
Afiyet olsun...
Tarifler
Beşamel Soslu Kıymalı Kabak Sandalı
Fırınınızı önceden 200°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Bir tava içerisinde rendelenmiş soğanı kavurun ve kıymayı ekleyip suyunu ...
Devamını Oku
Tarifler
Beşamel Soslu Tavuklu Enginar
Bir tencerede enginarları yumuşayana kadar haşlayın.
İç malzemesi için önce biber, soğan ve tavukları doğrayın.